پس از جنایت هولناک رژیم صهیونیستی در حمله به چادرهای مردم بیدفاع فلسطین در رفح که پیشتر منطقه «امن» معرفی شده بود، موجی تازه و عظیم در فضای مجازی به راه افتاد. موجی که میتوان گفت در ۲۰۰ و اندی روزِ گذشته، که از آغاز حملات وحشیانه اسرائیل به فلسطینیان میگذرد، سابقه نداشت. گویی این جنایت رد کردن خط قرمز انسانیت بود و وجدان بسیاری از انها که خواب بودند را بیدار کرد.
قابل توجهترین واکنش و موج ایجاد شده در فضای مجازی، پویش «همه چشمها به رفح دوخته شده» یا «all eyes on rafah» بود. در این پویش کاربران اینستاگران با انتشار تصویری مشترک، همدردی خود را ابراز کردند. پویشی که رکورد استوریهای اینستاگرام را شکست و تا این لحظه بیش از ۴۰ میلیون بازنشر داشته است.
این اتفاق حتی توانست مارپیچ سکوت بسیاری از هنرمندان و سلبریتیها را که پیش از این به هر دلیلی در قبال این جنایت موضوع نگرفته بودند را بشکند.
حجم بینظیر بازنشر این استوری در اینستاگرام، نشان از همبستگی افراد مختلف با عقاید متفاوت بر سر انسانیت بود.
جنایت اسرائیل علیه مردم بیدفاع، کودکان و زنان فلسطینی بیپناه آنقدر فجیع و تکان دهنده بود، که وجدان آنهایی را که با جمهوری اسلامی و قوانین آن دشمنی داشتند را هم بیدار کرد. بسیاری از مخالفان جمهوری اسلامی ایران مارپیچ سکوت را شکستند و از جنایت اسرائیل گفتند. این اتفاق، نقطه جداسازی انسانیت از توحش بود.
البته بودند کسانی مثل علی کریمی، که همچنان تا پای زیر پا گذاشتن شرف و انسانیت جلو میرفتند. دست نشاندههای اسرائیل که حتی تلاش میکردند بر جنایتی که شخص نتانیاهو بر تراژدیک بودن آن اعتراف کرده بود، سرپوش بگذارند. اینجا هم حامیان انسانیت و حق کوتاه نیامدند و یاوهگوییها را بیپاسخ نگذاشتند.
از ساکتان تاریخ نخواهیم بود
بسیاری از کاربران فضای مجازی با اظهار تاسف از اینکه نمیتوانند اقدامی برای نجات فلسطینیان انجام دهند، سعی داشتند با انعکاس این جنایت، دین خود را ادا کنند.
گویی سکوت نکردن و انعکاس این جنایت تنها کاریست که میتوان در این دوران انجام داد. بسیاری از فعالان فضای مجازی نیست با راه انداختن پویشی، ضف خود را از ساکتان تاریخ جدا کردند.
این واکنشها، فلسطین و رفح و دیگر کلیدواژههای مربوط به این جنایت را به ترندهای اول توییتر در ایران تبدیل کرد.
البته بیداری وجدانها در برابر جنایات رژیم کودک کش صهیونیستی، تنها به ایران محدود نبود. بسیاری از کاربران غیرایرانی نیز به این ماجرا واکنش نشان دادند و اتفاقات هولناک رفح به یکی از ترندهای روز دنیا و پربحث در توییتر تبدیل شده است. کلیدواژه رفح با بیش از ۳ میلیون پست در توییتر، همچنان جزو ترندهای روز دنیاست.
حال در این دوران که دنیا برای حمایت از غزه به پا خواسته، باید از کسانی که همچنان زیر پرچم فلسطین سینه خیز میروند سوال کرد کجای تاریخ ایستادهاند؟ حال آنکه وعده خدا حق است و پیروزی مستضعفان جهان نزدیک، آیا هنوز میخواهند طرف شرِ مطلق بایستند؟
نظر شما